We hadden maandag bezoek van een verslaggever van het Nederlands Dagblad. Lees haar leuke artikel via onderstaande link.

(beeld Frank Uijlenbroek)

‘Met zwaar gereformeerd tot zwaar pinkster samen God aanbidden.’ Vijftig jaar Jeugd met een Opdracht

Jacolien Viveen
woensdag 26 juli 2023 om 01:50 aangepast 06:12REPORTAGE
 In hartje Amsterdam en in Heerde, randje Veluwe, streek Jeugd met een Opdracht neer. De wereldwijde beweging traint al vijf decennia met name jongeren in evangelisatiewerk. Hun missie: ‘God kennen en Hem bekend maken’.

HEERDE

‘In 2008 kwam ik hier al als achttienjarige voor een DTS. Nu we tien jaar getrouwd zijn, zei ik tegen mijn man: We moeten samen iets gaan doen met ons geloof. Geestelijk investeren, tijd apart zetten’, vertelt Naomi Boogaerts. De Belgische volgt deze zomer de mini-DTS, de verkorte veertiendaagse Discipelschap Training School, van Jeugd met een Opdracht in Heerde. Dat doet ze samen met haar echtgenoot, Jan Flaas, en hun vier kinderen tussen de zeven en drie jaar. 

De ochtend begint al voor negenen voor Boogaarts en Flaas met een stevige worship in een bijgebouw vlakbij landgoed Heidebeek in Heerde. Stoelen ontbreken, jong en oud zit op de vloerbedekking of staat de hele dienst. Opwekkingsliederen, gebed en getuigenissen wis..

Reacties