Brandweer Jaron en onze andere bezigheden...

Voordat we een up-date geven over ons bezigheden eerst een paar kiekjes van onze stoere zoon! Hij is nu 1 jaar en acht maanden oud en begint steeds meer woorden te zeggen. Hij houdt ervan om in de neus van de geiten (die tegenover ons huis wonen) te prikken, sesamstraat te kijken, trampoline te springen en vrolijk naar iedereen te zwaaien.

Brandweer Jaron

"Ik kan ook heel boos kijken als ik mijn zin niet krijg"


Jaron bij het startweekend van de DTS

Marleen en de vrouwengroep voor vrouwen met een vluchtelingenstatus
Elke vrijdag ochtend stapt Marleen, samen met Jaron, op de fiets om om half 10 bij de Regenboogkerk in Epe te zijn. Een zaaltje met bar is gezellig aangekleed, het ruikt er naar koffie en er staan verschillende lekkernijen van Nederlandse en niet-Nederlandse bodem op tafel.


Eén voor één stromen de vrouwen binnen... afkomsten uit Somalie, Sudan, Afghanistan, Iran, Irak, Turkije, Dominicaanse Republiek en Cuba. Bijna elke week zien we weer een nieuw gezicht.
Een van de vrouwen (laten we haar R. noemen) komt regelmatig naar Luz. De eerste periode was ze heel stil, werd niet goed door haar man behandeld, had veel lichamelijke klachten en praatte nauwelijks. Nu praat ze honderd uit en nodigt al haar klasgenoten én docenten uit om ook naar Luz te komen.


Ook L. komt iedere week naar Luz. Zij en haar man zijn als moslim opgegroeid maar twijfelen erg. Wat is écht waar? Elke vrijdagochtend behandelen we een thema vanuit het dagelijks leven, de bijbel of gebeurtenissen.

M.n. door de persoonlijke contacten zien we dat de vrouwen op zoek zijn wie God is. Door respect en liefde voor elkaar te tonen zijn er vaak open gesprekken over geloof en God.
Bij een huisbezoek aan mevrouw B. mocht ik voor haar bidden. Dit wilde ze heel graag. Want ze was erg bang geworden nadat ze naar een waarzegster was geweest die erge dingen had verteld over de toekomst.


Inmiddels is er naast de groep in Epe, nu ook een groep in Heerde gestart omdat de groep erg groot werd. Ook vanuit andere organisaties stimuleren ze vrouwen om naar Luz te komen.

Stefan en de Discipelschap Trainingschool

Na, inmiddels al, 9 intensieve lesweken worden de voorbereidingen om op zendingsreis te gaan getroffen. 2 Teams gaan naar landen in Azië en 1 team naar Oost-Europa.

Zomaar een maandag van Stefan in de DTS:
-Om 8.00 uur is Stefan op Heidebeek en begint de dag van de rest van het stafteam. Evt. bijzonderheden van het afgelopen weekend worden doorgesproken en er wordt gebeden voor die dag.
-Om 8.30 uur begint de aanbiddingstijd, samen met studenten en alle staf van de basis.
-Om 9.00 uur wordt, door de leider van de week en Stefan, de week doorgesproken met de spreker van de week. Er wordt een up-date gegeven aan de spreker over de school zodat hij/zij weet waar de studenten ongeveer "staan" in deze fase van de lesfase.
-Om 9.30 uur hebben de studenten hun huiswerk ingeleverd en zitten klaar voor de les.

(foto: een les op donderdagavond over homosexualiteit)

-10.30 uur: Pauze! Daarna les tot 12.30 uur
-Om 12.30 uur staat er een warme maaltijd klaar.

(foto: avondeten op de woonlokatie tijdens het weekend)

-'s Middags hebben de studenten een werktaak bij b.v. de receptie, coffeecorner, onderhoudsteam of in de keuken. De staf vergaderd tot ongeveer 15 uur. Daarna kunnen de praktische zaken gedaan worden.
-Aan het eind van de middag fietsen de studenten weer naar Epe. Stefan gaat thuis eten. 's Avonds komen de studenten o.l.v. de staf weer samen in kleine groepjes. Er word na gepraat over de lessen, mensen worden bemoedigd en om de beurt mag iedereen een kort "preekje" geven wat ook weer gebruikt kan worden tijdens de zendingsreis.

Op donderdagmiddag heeft Marleen een mentorgesprek met Femke, één van de DTS studenten.

Voor één week verhuisde de DTS klas naar A'dam waar ook een Jeugd m/e Opdracht basis is. Tijdens de middagen werd er geëvangeliseerd, gebeden of werden er andere projecten gedaan.

(foto: rondleiding/gebedswandeling door A'dam. Stefan vertaald)

(foto: gesprekje op de Dam)

Stefan leidt de DTS met veel plezier. Het stafteam waarmee hij de DTS leidt doet het supergoed. Omdat Stefan nu ook deel is van het leiderschapsteam van Heidebeek, wat wekelijks ook tijd kost, is dat extra prettig werken met zulke kanjers!

(foto: Jelle en Jody Maneschijn, Co-leiders van de DTS)

YWAM Nederland Conferentie
Eind oktober kwamen we met zo'n 280 volwassenen en 80 kinderen bij elkaar in conferentiecentrum "de Kroeze Danne" in Delden. Alle stafleden van JmeO-Nederland + gezinnen én de DTS studenten waren hiervoor uitgenodigd. Een korte impressie:


(foto: een spannende voetbalwedstrijd tussen Heidebeek en Amsterdam. Stefan maakte het winnende doelpunt :-) )


(foto: tijdens de pauze konden we genieten van het heerlijke weer)







Reacties