Zomer op Heidebeek en in huize Pruim

We hebben wel eens horen zeggen dat tijdens de zomer het inwonersaantal van Epe wordt verdubbeld door de toeristen die dit dorp als vakantiebestemming kiezen. Als we in de Albert Hein lopen en rond ons heen kijken zou dit gegeven best een feit kunnen zijn; zó druk! Op Heidebeek wordt, in ieder geval, het aantal mensen wat er normaal gesproken rondloopt méér dan verdubbeld!

Een indruk van wat er gaande is deze zomer op Heidebeek en in huize Pruim treft u/jij in deze blog!


In juli vertrokken 6 Go teams (korte zendingsreizen voor jongeren) vanuit Heidebeek naar India, Kenia, Bosnië, Ijsland, Slowakijke en het Midden-Oosten.


In de voorbereidingsdagen, voordat de teams vertrokken, leidde Stefan de aanbiddingstijden.


De eerste samenkomst

Marleen overzag alle financiële zaken van de Go teams: budgetten opstellen, betalingen, instructie voor de leiders over hoe de boekhouding tijdens de reis bijgehouden moet worden, bankpassen en het benodigde geld regelen, de afronding etc. etc. 


De Discipelschap Zomer Cursus trok dit jaar 40 deelnemers (incl. 9 kids) Het is een "mini-versie" van de half-jaar-durende-DTS die Stefan leidt. Wij waren zelf niet betrokken bij deze cursus maar in o.a. de eetzaal ontmoetten we de cursisten die vaak enthousiast vertelden over de (nieuwe) lessen die ze hoorden.


Vandaag is het Family Camp van start gegaan: 230 mensen (incl. 100 kinderen) kamperen op Heidebeek en hebben samen een bijzondere week met elkaar als gezin en met God. 
Op de foto krijgen de medewerkers de laatste instructies voordat het "feest" begint!


(naast deze activiteiten is er nog een Creatieve Zomercursus en een Bijbel Zomer cursus gehouden)

Ondertussen in Huize Pruim...


Op 2 juni hebben we Jaron laten opdragen in de Evangelische Gemeenschap Rafaël Goes (onze thuisgemeente) We zijn super dankbaar voor Jaron en wilden hiermee ook tonen dat we afhankelijk willen zijn van God in de opvoeding van Jaron. Er werd een zegen gebeden over Jaron en ons als ouders. 


Na de dienst was er gelegenheid om ons te feliciteren tijdens een kraamfeest wat georganiseerd werd door onze thuisfront commissie. Het was een groot succes en we vonden het leuk om zoveel mensen uit de gemeente te spreken.

In juni en juli hebben we, verspreid, 3 weken vakantie gehad. We zijn, aansluitend aan het opdragen van Jaron, 1 weekje in Zeeland verbleven. De andere 2 weken zijn we thuis geweest en hebben we wat uitstapjes gemaakt en genoten van het mooie weer.

Een dagje naar Dierenpark Amersfoort 


Lekker buiten spelen :-)


 Badderen in het zwembadje in de tuin

Een zomerse groet vanuit Epe!!






Reacties