Sex, evangelisatie en smallgroups

"Wat hebben deze woorden met elkaar gemeen?" zou je denken... Deze onderwerpen komen allemaal voorbij in de DTS! :-)
Zo hadden we vorige week een spreker die over relaties sprak. Een jongens- en een meidenavond gaf de gelegenheid om over seksualiteit te praten en alle vragen konden gesteld worden. "Let men be men" hoorden we. En dat werd duidelijk in praktijk gebracht doordat de spreker ook in was voor een potje worstelen met de jongens van de klas. Dit was een gave week waarin de studenten veel leerden over hoe God relaties ziet en wat de verschillen zijn tussen man en vrouw.

3 studenten steken hun handen uit de mouwen tijdens hun werktaak
In week 5 van de DTS zijn we 1 week naar Amsterdam geweest. Er werd lesgegeven over evangelisatie en als staf en studenten kregen we direct de gelegenheid om het geleerde in praktijk te brengen. We baden voor  mensen op straat, knoopten een gesprekje aan, trapten een balletje met jongens uit achterstandwijken en voorzagen mensen van koffie en thee op de Dappermarkt. Veel studenten waren bemoedigd doordat ze zagen dat God hen leidde in gesprekken en mensen op hun pad bracht. 



Stefan aan de start van een potje voetbal

In gesprek met voorbijgangers
Na een week hard werken, gezelligheid met de staf in de lift bij Jeugd m/e Opdracht Amsterdam
Elke maandagavond melden zich 6 studenten bij ons aan huis. "Smallgroups" staat dan op het programma van de DTS. In kleine groepen praten we na over de lessen, bereiden we om de beurt een klein preekje voor en bidden we voor elkaar. Volgende week is alweer de laatste smallgroup. De maandagavonden zullen dan gebruikt worden om de studenten voor te bereiden op hun zendingsreis.

Een gezellige smallgroup bij ons thuis
Tussen het programma van de DTS door houdt Stefan zich ook nog bezig met het trainen van medewerkers van de DTS afdeling. Door lessen, coaching gesprekken en boeken te lezen hopen we DTS staf beter toe te kunnen rusten in hun taak. Zo heeft Stefan afgelopen week lesgegeven over invloed en leiderschap.

De DTS staf in de "schoolbanken"
Verder genieten we van ons werk in deze DTS. De studenten hebben het erg leuk met elkaar. En dat is onder andere te zien aan de activiteiten die ze in het weekend organiseren: Zeskamp door de keuken (het idee om een zeepbaan aan te leggen in de keuken werd helaas niet goedgekeurd:-)

Zonder de vloer aan te raken door de keuken
De laatste 4 weken van de lesfase zijn aangebroken. Half december zullen de studenten op zendingsreis vertrekken naar BraziliĆ«, IndonesiĆ« en Centraal Europa.




Reacties