Met ons hoofd in de wolken en diner bij kaarslicht

Groetjes vanuit Nepal! Over een kleine week ruilen we de rijst en limoenbomen in voor Douwe Egberts en tulpenbollen. Kortom: dan vliegen we alweer naar Nederland! Een kleine terugblik op de afgelopen weken….

De titel van deze blog mag misschien erg romantisch klinken…. Tóch waren de omstandigheden in Darjeeling iets minder rooskleurig (al hebben we ’t nog steeds erg gezellig samen hoor!) Dit bergdorpje ligt in de bergen en elke dag hingen de wolken tussen de bergen waardoor het erg koud was.  1 Keer stond het raam open en kwam er zelfs één naar binnen J En wat betreft het kaarslicht… de stroom viel regelmatig uit en daarom staken we gewoon wat kaarsjes aan om te zien wat ons werd voorgeschoteld.

We hebben 5 ochtenden staftraining gegeven aan de DTS staf. We hebben gesproken over leiderschap en invloed, mentorschap, wanneer mag een DTS een DTS heten?, teambuilding etc. Het DTS team in Darjeeling bestaat nu uit 4 mensen en we hebben een leuke tijd gehad!  

Teambuildingsspel: zo hoog mogelijke toren bouwen van satéprikkers en marsmellows

Les over mentorschap

Ook mochten we een keer bij een begrafenis zijn… een niet alledaags uitje natuurlijk. Maar het was goed om erbij te zijn. De man van de kokkin van de basis was overleden. Omdat zij net verhuisd waren en ze nog maar weinig mensen in de buurt kenden zouden er niet veel mensen bij de begrafenis zijn (zo werkt dat daar). Met onze aanwezigheid konden we het aantal mensen aanvullen.

Na een week zijn we naar Nepal gereisd (met een nachtje tussenstop in Siliguri). Wij verblijven hier tussen het Himalaya gebergte en dat is erg mooi! Pokhara is een toeristische plaats en wij hebben gisteren ook een dagje “de toerist” uitgehangen.

Een boottochtje op het meer...

Verder proberen we met verschillende bedieningen mee te draaien hier. Maar we hebben gemerkt dat alles hier op een Nepalees tempo gaat: het “werkmentaliteit- gehalte” is een heel stuk lager dan in Nederland wat soms een beetje frustrerend is. Maar het draait hier allemaal om “relatie”. De mensen zijn erg gastvrij en iedereen noemt elkaar brother en sister.

Het uitzicht 's morgens, vlakbij de plaats waar we verblijven

We hebben een ochtendje met de pre-school meegedraait en helpen mee met de werktaken op de basis. Verder staat er nog een bezoek aan het bejaardentehuis en de Bijbelstudie op het programma. Vrijdag vertrekken we naar Kathmandu waar we de laatste 3 dagen verblijven.

Reacties