Back home in Epe city!

Gisteren (dinsdag) zijn we weer veilig geland op Schiphol! Nu we heeeel veel wasjes draaien en uitrusten van de reis kunnen we terugkijken op een geslaagde outreach!

In Pokhara zijn we een keer meegeweest met Ram. Hij werkt onder de straatjongeren in het centrum van Pokhara. Deze jongeren zijn in de ogen van de Nepalezen een van de laagste kaste en het uitschot van de maatschappij; er wordt niet naar hen omgekeken.
We zagen dat Ram echt een band met deze jongens had opgebouwd en door zijn vriendschap met hen liet zien dat er een God is die van hen houdt. We namen de jongens mee naar een eettentje om een hapje te eten.


Ook hebben we in Pokhara een soort bejaardentehuis bezocht. We werden gelijk uitgenodigd om de volgende dag te komen eten en dit aanbod hebben we natuurlijk aangenomen :-) De mevrouw die het huis runt had heerlijk voor ons gekookt. Helaas hebben we hier geen foto's van.
De 4 vrouwen die in dit tehuis wonen kunnen niet lezen of schrijven en zijn nooit naar school geweest. Ze wisten wel hoe ze moesten schoonmaken, hoe je kippen moet houden en hoe je moet breien. In onze ogen een kleine wereld.... in hun ogen alles wat ze nodig hadden om te leven. Ze zagen er erg tevreden uit en er werd goed voor hen gezorgd door "moeder overste" in dit tehuis.

Een paar gasten uit het boedistische klooster vlakbij de basis. Ze nodigden ons uit om een kijkje te komen nemen in het klooster. Tijdens onze wandeling hebben we 't terrein van het klooster ook aangedaan.

De basis waar we verbleven. Wij sliepen in de kamer rechtsonderin.

Afgelopen vrijdag verhuisden we van Pokhara naar Kathmandu. De busreis duurde 7 uur en toen we in Kathmandu aankwamen waren we dan ook behoorlijk gaar. Zaterdag hebben we wat uitgerust en zondag hebben we Petra Dekker ontmoet. Naast dat ze onze collega was op Heidebeek is ze ook nog's een rasechte zeeuw :-) Het was erg leuk en gezellig om over haar belevenissen in India en Nepal te horen!



Na een nachtje tussenstop in Delhi zijn we op 't vliegtuig gestapt naar Nederland. Vandaag stond de dag met name in het teken van wassen draaien (zie foto). 
Tijdens deze zendingsreis hebben we veel gezien, geleerd en gedaan. Wij vonden het erg succesvol en hebben ook een mooie tijd samen met God gehad!

Reacties