Voordat we weer vertrekken...

Voordat we weer vertrekken uit Guwahati een kort verslagje over wat we hier gedaan hebben.
We hebben een leuke tijd gehad met onze (schoon)zus, zwager en neefje. Het was leuk om hen weer te ontmoeten en te zien watvoor werk ze hier in Guwahati doen.

Samen met Margriet en het team dat ze leidt (3 personen) zijn we naar 2 verschillende sloppenwijken geweest. We namen een grote GAMMA koffer mee met medicatie en liepen langs alle "hutjes". Bij de ene sloppenwijk kennen ze het team al goed en daarom kwamen er gelijk al een paar vrouwen naar Margriet toe. Vaak had hun baby last van koort, diarree, bloedarmoede etc.
Deze sloppenwijk ligt naast het spoor. We hoorden verhalen over een kind die onder de trein was gekomen. Ook ontmoeten we een vrouw met een dik, blauw oog. Ze vertelde dat ze in elkaar was geslagen door haar man... Ongelofelijk in welke toestand mensen daar leven!

Haren wassen...

Margriet zoekt de juiste medicatie voor de patiënt

De tweede sloppenwijk waar we naartoe zijn geweest was een "onbekender gebied" voor het team. Het was de 2e keer dat ze daar naartoe gingen. Het is dan een kwestie van contact met de mensen leggen en uitleggen wat ze daar doen. Het ging erg goed en met een paar mensen hebben Margriet en het team een leuk praatje gehad. (Ons Hindi is helaas nog niet helemaal perfect :-)
Het bleek wel dat relatie leggen erg belangrijk is. Een gezin vertelde Margriet dat er christenen waren geweest die kwamen evangeliseren. Die hadden ze dermate in elkaar geslagen dat ze naar het ziekenhuis moesten... Gelukkig hoorden we dit verhaal pas achteraf....

We zijn een keer meegeweest naar een soort zondagschool die voor de kinderen van de sloppenwijk gehouden wordt. De kinderen waren vooral superWILD! Het was een bijzondere ervaring... :-)

Verder heeft Marleen nog een dans aangeleerd aan de 2 stafleden zodat zij 'm weer kunnen aanleren aan de komende DTS. Stefan heeft z'n les voorbereid over teambuilding. Deze mag hij maandag in Siliguri geven.

Vandaag (zaterdag) hebben we gepicknickt ergens buiten Guwahati. Temjen had van bamboe bekers en opscheplepels gemaakt. En de kip Tandoori smaakte weer heerlijk!

Voor de rest hebben we ons de afgelopen week goed vermaakt (zie foto:-) Morgen naar Siliguri!




Reacties

  1. Tof om weer te lezen!!! En die laatste foto: Echt zoooo leuk!!!
    Tot snel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. groetjes, Joke (vergeten mijn naam erbij te zetten, haha)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een super mooi stel zijn jullie toch! Super om dit samen te doen lijkt me!
    Liefs Peter, Inge en Roan

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hey kanjers,
    Leuk om te lezen wat jullie nu allemaal meemaken. Zal wel erg indrukwekkend zijn.
    Onze kids vinden vooral de foto van Temsu en Stefan samen op de bank, lezend SUPER! Sarah zei dat ze eigenlijk er wel steeds naar kon blijven kijken!Willen jullie de groeten doen aan Temjen en Margriet?'n Hele goede tijd nog....!!Liefs JW, Edith en kids

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten