Geland!

Woensdag zijn we veilig aangekomen in Delhi!


Een goed tijdverdrijf tijdens de overstap in Helsinki.

We slapen in een klooster waar een look-a-like van  Whoopi Goldenberg goed voor ons zorgt. Deze eerste 9 dagen werken we mee met een Jeugd met een Opdrachtteam wat hier werkzaam is. Deze, ongeveer 16 mensen, draaien een aantal projecten. Tijdens onze trouwdienst hier ook de collecte voor gehouden.

Donderdag mochten we gelijk al aan de slag.


’s Morgens pre-school. In 2 (sloppen)wijken hebben ze een pre-school waar kinderen van 2 1/2 tot 4 jaar naartoe mogen tegen een kleine donatie. Zo’n pre-school is erg belangrijk omdat je in India pas naar een basisschool mag als je een aantal dingen kan: het abc opdreunen, in het engels tot 10 tellen enz. Om deze kinderen in deze arme wijken een kans te geven om naar school te kunnen gaan zijn ze deze pre-school gestart.


Het was een erg leuke ochtend. Stefan heeft ook nog een lesje “abc” gegeven en we hebben ook veel gelachen met en om de kids: als je 25 kinderen vanaf 2 ½ jaar in een kleine ruimte bij elkaar zet die niet gewend zijn aan structuur en ze ook nog 1 ½ uur op een stoel laat zitten krijg je leuke taferelen.

Aan het eind van de middag hielpen we mee met het voedingsprogramma in de sloppenwijk “Jasola”. Tegelijkertijd werd er “spreekuur” gehouden in de medische kliniek waar wat
basis medicatie gegeven word; zo kwam er een mevrouw een tetanusprik halen, werd er bloeddruk opgemeten en maagzuurremmers, paracetamollen, anti-biotica etc. gegeven waar nodig.





Ook in Jasola is er een pre-school. Deze donderdagmiddag werd er een soort zondagschool gehouden waar een heleboel kinderen op af kwamen.

Op vrijdag was het “teamdag”. Het team kwam bij elkaar om te bidden, elkaar te bemoedigen en les te krijgen. Wij hebben allebei ook iets gedeeld.

Tijdens de lunch hadden we met iemand afgesproken die een soort reisbureautje heeft in Delhi. Stefan had hem al eerder ontmoet toen deze man een tripje naar de Taj Mahal had geregeld voor zijn outreachteam 2 jaar geleden. Deze man, David, wil graag met zijn zaak mensen helpen in de arme wijken in Delhi wat supergaaf is! We hadden een heel leuk gesprek met hem en met gevulde magen gingen we weer naar huis.


’s Avonds hebben we samen met het hele team gegeten bij de leiders van het team thuis. We hadden, voor na de maaltijd, een paar spellen bedacht wat een groot succes was!



Foto kapper
Deze eerste dagen waren vol van veel nieuwe indrukken al valt onze “cultuurshock” best mee! Het verkeer is al een bewonderenswaardigheid op zich… alles rijdt door elkaar heen, er wordt veel getoeterd en elke auto zit vol deuken. Verder wordt Marleen regelmatig aangestaard door Indiaase mannen, kan je op straat naar de kapper, blijken Margriet en pa en ma Pruim hier absoluut beroemd en hebben we ’t goed naar ons zin!
 
 

Reacties

  1. Ha luitjes! Erg leuk om te lezen en herkenbaar!!! AJ en ik hebben een outreach team in India geleid en waren ook in DElhi (ik denk dat wij in het zelfde klooster waren...) Wat betreft dat aanstaren.. ik heb in Delhi een x een ongeluk veroorzaakt omdat een man op z'n brommertje naar me zat te staren en hij vergat vooruit te kijken en reed zo op iemand anders in ;)Heel veel plezier, zegen en ik ben benieuwd naar jullie verdere ervaringen en plannen! Groetjes vanuit Madrid Emmy & AJ

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hee Stefan en marleen!
    Heel leuk om allemaal te zien! wat leuk dat jullie Varghese weer ontmoet hebben en dat jullie weer op de school in Jasola geweest zijn :)'
    Brings back memories!
    Veel plezier en zegen nog
    Groetjes, liselot

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten